USC A340-600

Surinam Airways (de SLM) heeft weer een nieuw vliegtuig gewetleasd voor de vliegverbinding tussen Paramaribo en Amsterdam. Het gaat om een Airbus A340-600, het grootste van het dozijn vliegtuigen dat de Surinamers dit jaar al gehuurd hebben voor deze route. Maar door een technische storing heeft de eerste vlucht enorme vertraging opgelopen.

Corendon Dutch Airlines Boeing 737 MAX 9

Corendon heeft de dienstregeling bekendgemaakt van de nieuwe Egypte-vluchten vanuit Groningen en Maastricht. CEO Gunay Uslu onthulde vorige week al tegenover deze site dat die lijndienst eraan komt, maar toen waren er nog geen details bekend.

Air Belgium A330neo

De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft donderdag een einde gemaakt aan de gerechtelijke reorganisatie-procedure waarin Air Belgium zich al een jaar bevindt. De activiteiten van de luchtvaartmaatschappij komen nu onder toezicht van de rechtbank. Op verzoek van het bedrijf zal een gerechtsmandataris op zoek gaan naar één of meer overnemers, om het bedrijf geheel of in delen te verkopen. Zo'n liquidatie onder toezicht wordt door juridische experts beschouwd als een allerlaatste poging om een bedrijf voor een faillissement te behoeden, meldt zakenkrant De Tijd.

JetBlue Mint

Business Class-passagiers die met JetBlue naar Schiphol vliegen, kunnen vanaf eind volgend jaar gratis gebruikmaken van een lounge voorafgaand aan hun vertrek. De Amerikaanse maatschappij gaat dan haar eigen lounges openen op de luchthavens van New York (JFK) en Boston. Economy-passagiers mogen er ook in, maar tegen betaling.

Transavia uitstappen Eindhoven

Onnozel, dom en niet te handhaven, zo omschrijft ANVR-directeur Frank Radstake het verbod op fossiele reclames, dat op 1 januari 2025 in Den Haag van kracht wordt. “Een verbod op de vrije meningsuiting in de vorm van reclame”, stelt hij in de Reisbizz Podcast.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Behalve KLM wil ook Air France buy-on-board op Europese vluchten

19 september 2024 | Door: 
onze redactie

Niet alleen KLM, maar ook zustermaatschappij Air France is van plan om een buy-on-board-menu te introduceren in de Economy Class op Europese vluchten. Zo kunnen passagiers tegen betaling uit een uitgebreide selectie aan gerechten kiezen. De Fransen starten begin volgend jaar met een test op twee routes vanuit Parijs Charles de Gaulle.

Tweede Airbus A321neo voor KLM de lucht in

19 september 2024 | Door: 
onze redactie

De tweede Airbus A321neo voor KLM heeft woensdag voor het eerst gevlogen. Het toestel, met de toekomstige registratie PH-AXB, vertrok vanaf het fabrieksvliegveld in Hamburg en vloog vervolgens drie uur lang rondjes boven Noord-Duitsland om de systemen te testen.

Airbus: omzet onderhoud en training verdubbelt tot 290 miljard dollar

19 september 2024 | Door: 
Richard Schuurman

De wereldwijde markt voor vliegtuigonderhoud, cabine-upgrades en voor training van piloten, cabinebemanning en onderhoudstechnici bereikt dit jaar een omvang van 150 miljard dollar. In de komende twintig jaar tot 2043 verdubbelt die nog een keer tot 290 miljard dollar. Dat verwacht Airbus in de woensdag gepresenteerde Global Services Forecast. Het gaat om een voorspelling voor de gehele industrie en is dus niet alleen voor Airbus-vliegtuigen.

Overig nieuws

Overig nieuws

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

19 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Lufthansa en Air France hebben besloten om hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze week kondigden zij aan tijdelijk niet meer naar Israël te vliegen, omdat de "veiligheidssituatie" in het Midden-Oosten is verslechterd.

Luchthaven Beiroet verbiedt piepers en walkietalkies vanwege explosiegevaar

19 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Mensen mogen hun piepers en walkietalkies niet meer meenemen naar de luchthaven van Beiroet. Het is per direct tot nader order verboden om zulke apparaten mee te nemen in het vliegtuig, en de beveiliging kan ze in beslag nemen, heeft de Libanese luchtvaartautoriteit volgens het staatspersbureau NNA bekendgemaakt. Vermoedelijk honderden walkietalkies en duizenden piepers zijn de afgelopen dagen ontploft in het land.

Prijsstijging vliegtickets en hotels zwakt af: vraag blijft onverminderd hoog

19 september 2024 | Door: 
onze redactie

De gemiddelde prijs voor een vliegticket, hotelovernachting of huurauto stijgt dit jaar en ook in 2025, maar ten opzichte van voorgaande jaren vlakt de steile groeicurve af. Dat zegt zakenreisorganisatie CWT in haar jaarlijkse Global Business Travel Forecast.

Delta biedt excuses aan na bloedneuzen door cabinedrukprobleem

19 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Delta Air Lines heeft donderdag haar excuses aangeboden nadat afgelopen weekend een binnenlandse vlucht terug moest keren vanwege een probleem met de cabinedruk. Volgens Amerikaanse media kregen passagiers hierdoor last van bloedingen uit de neus en oren.

British Airways en easyJet gaan de strijd aan richting Georgië

19 september 2024 | Door: 
onze redactie

Zowel British Airways als easyJet starten volgend jaar lijnvluchten naar de Georgische hoofdstad Tbilisi. De twee rivalen bieden reizigers komende zomer vertrekopties vanaf Heathrow en Luton, waarbij er in totaal zes keer per week wordt gevlogen. 

Air France in de winter vaker naar Sint Maarten

19 september 2024 | Door: 
onze redactie

Sint Maarten wordt komende winter vaker verbonden met Parijs. Air France voert het aantal vluchten vanaf 13 december op naar twee keer per dag. De vluchten komen naast die van KLM, dat komende winter vijf keer per week van Schiphol naar het Caribische eiland vliegt.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen