Nieuwe onderdirecteur bij Air France

2 juni 2015 - 12:34 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Air France heeft voormalig piloot Gilles Laurent aangesteld als hoofd van de afdeling Flight Operations. De benoeming is ingegaaan op 1 juni en werd dinsdag door Air France-KLM bekendgemaakt. Laurent, sinds 2012 verantwoordelijk voor kwaliteit en vliegveiligheid bij Air Air France, heeft zijn collega Eric Schramm opgevolgd.

Door zijn aanstelling als 'EVP Flight Operations' wordt Laurent ook lid van de raad van bestuur van Air France en zal hij direct functioneren onder Frédéric Gagey, CEO van de Franse maatschappij.

Laurent begon zijn carrière bij Air France in 1990 als copiloot op de Boeing 737. Daarna ging hij vliegen op de Airbus A320, A330 en A340. Sinds 2000 bekleedt hij bij Air France ook leidinggevende functies buiten de cockpit.

Air Franse gaf Laurent in 2009 na de crash met een Airbus A330 in de Atlantische Oceaan de verantwoordelijkheid over het hervormen van de vliegveiligheid binnen het bedrijf.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen