Canadees Jetlines ziet toekomst in rook opgaan

Jetlines A320
29 oktober 2019 - 8:00 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Jetlines

CALGARY - De kans dat Jetlines in de nabije toekomst vluchten uitvoert wordt met de dag kleiner. Twee belangrijke investeerders hebben zich teruggetrokken, waardoor de plannen van de Canadese start-up de ijskast in gaan. Het merendeel van het personeel wordt nu ontslagen.

Jetlines zwoegt al jaren om een plekje te verwerven op de Canadese luchtvaartmarkt. Door problemen met het aantrekken van vliegtuigen werd de startdatum steeds verschoven. Volgens de laatste planning hadden de eerste vliegtuigen in december de lucht in moeten gaan, maar die kans is nu verkeken.

In een verklaring stelt Jetlines dat SmartLynx en InHarv, die tientallen miljoenen in de prijsvechter zouden investeren, zich teruggetrokken. De investeerders zouden niet tevreden zijn over de marktkansen van Jetlines.

Een nieuwe startdatum heeft Jetlines niet. Het bedrijf ontslaat al het personeel en ook CEO Javier Suarez vertrekt. Volgens Jetlines zorgen met name WestJet en diens dochtermaatschappij Swoop ervoor dat er geen kans is voor nieuwkomers op de markt. De directie van Jetlines heeft zich daarover regelmatig beklaagd bij de mededingingsautoriteit, zonder resultaat.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen