Bijna tien procent meer reizigers voor Singapore Changi

22 september 2010 - 2:00
SINGAPORE - Het aantal passagiers dat gebruikmaakt van Singapore Changi Airport zit flink in de lift. In augustus verwerkte de luchthaven 3,5 miljoen passagiers, een toename van 9,6 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2009. Kijkend naar de groeiende passagiersaantallen lijkt de luchthaven de economische crisis te boven.


Dat blijkt ook uit de passagiersaantallen in de eerste acht maanden van 2010, waarin de luchthaven van Singapore 27,4 miljoen passagiersverwerkte. Dat is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar een groei van 15,9 procent.

De groei van het passagiersvervoer in augustus was vooral toe te schrijven aan een toename van het aantal reizigers van en naar Noordoost-Azië en Zuidoost-Azië. Voor de zevende achtereenvolgende maand noteerden beide regio’s dubbele groeicijfers.

Luchtvaartmaatschappijen als Tiger Airways, Lion Air en Cathay Pacific verhoogden het aantal vluchten naar onder meer Bangkok, Hongkong, Jakarta en Kuala Lumpur.

Ook het vrachtvervoer zit in de lift. De luchthaven van Singapore verwerkte in augustus 9,7 procent meer vracht dan in dezelfde maand in 2009.Het aantal vliegbewegingen steeg met 9,1 procent naar 22.368.

Van onze redactie




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen