Varig staakt vluchten naar tien internationale bestemmingen

22 juni 2006 - 2:00
RIO DE JANEIRO - Varig heeft haar vluchten naar tien internationale steden voorlopig gestaakt, waaronder New York, München, Parijs en Los Angeles. Dat heeft de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij woensdag (21 juni) laten weten op haar website. Varig blijft op een beperkt aantal bestemmingen in het buitenland vliegen, waaronder Frankfurt, Londen, Miami en Buenos Aires.

Er was ook goed nieuws voor Varig. Een rechter in New York heeft bepaald dat Varig 25 geleasde vliegtuigen voorlopig niet aan leasemaatschappijen terug hoeft te geven. NV Participações, de kersverse eigenaar van Varig, heeft tot vrijdag om een waarborgsom te betalen die de overnamedeal bevestigt.

Volgens berichten zijn door het staken van diverse vluchten veel reizigers gestrand. Gevreesd wordt ook dat de duizenden Brazilianen die momenteel in Duitsland verblijven voor het WK voetbal niet naar huis kunnen. Varig heeft echter beloofd de voetbalsupporters te vervoeren.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen