Meer passagiers FlyNordic dankzij nieuwe strategie

25 augustus 2006 - 2:00
STOCKHOLM - FlyNordic, de Zweedse dochteronderneming van Finnair, heeft in juli een recordaantal passagiers vervoerd. In totaal vlogen gedurende deze maand 116.390 reizigers met FlyNordic, ofwel twintig procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De maatschappij heeft daarbij onrendabele lijndiensten geschrapt en is zich meer gaan concentreren op chartervluchten.

Voirg jaar leed FlyNordic een verlies van zeventien miljoen euro, met name vanwege de hevige concurrentie op de Zweedse markt en de hoge brandstofprijs. Onder meer door middel van nauwere samenwerking met Finnair hoopt de maatschappij dit resultaat verbeteren, hoewel dit jaar nog geen winst zal worden gemaakt.

FlyNordic vervoerde vorig jaar 1,2 miljoen passagiers. In samenwerking met Norwegian Air Shuttle en Sterling werden deze zomer vanaf Stockholm Arlanda achttien lijndienstbestemmingen aangevlogen. FlyNordic vliegt met negen MD-80's.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen