Crisis zet FedEx aan tot vervroegd pensioen veertien vliegtuigen

14 april 2009 - 2:00
MEMPHIS - Pakjesvervoerder FedEx stelt veertien vliegtuigen vervroegd buiten gebruik. De toestellen verlaten de vloot al per 31 mei, zo heeft de Amerikaanse onderneming bekendgemaakt. Het gaat om tien Airbus A310F’s en vier Boeing MD-10’s - gemoderniseerde DC-10’s - die oorspronkelijk pas vanaf 2010 zouden worden uitgefaseerd.


Met het vervroegde pensioen van de A310’s en MD-10’s reageert FedEx op de slechte economische situatie. Door de afgenomen marktvraag kampt FedEx met overcapaciteit. Na de vlootreductie beschikt FedEx nog over 55 A310’s en 60 MD-10’s. In totaal vliegt FedEx met zo’n 650 toestellen.

De ontwikkeling van de FedEx-vloot staat overigens niet stil. Zo is het bedrijf in afwachting van de levering van vijftien gloednieuwe Boeing 777F’s. Vorig jaar is FedEx al begonnen met de vervanging van verouderde Boeing 727’s door grotere en zuinigere 757’s.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/fedex_md10.jpg " alt="Foto: FedEx"/>
Een groot aantal MD-10's en twee A300's van FedEx op het platform van thuisbasis Memphis, Tennessee.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen