Schiphol verwerkt meer passagiers en vracht

Amsterdam Airport Schiphol
13 maart 2015 - 16:04 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol heeft in februari meer passagiers en vracht verwerkt in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Het aantal passagiers steeg met 4,9 procent tot 3,6 miljoen; de verwerkte hoeveelheid vracht groeide met 2,1 procent tot 125.979 ton. De groei van het aantal intercontinentale vluchten en passagiers bleef echter achter.

Dat blijkt uit cijfers van Amsterdam Airport Schiphol. Het aantal vliegbewegingen steeg ook en kwam uit op 30.607, een toename van 3,9 procent. Die groei was volledig te danken aan Europese vluchten; het aantal intercontinentale vluchten bleef nagenoeg stabiel. Het aantal nachtvluchten daalde met 5,3 procent.

Ook de groei van het passagiersvervoer kwam volledig op het conto van Europese vluchten; het aantal passagiers in dit segment steeg met 7,4 procent. De hoeveelheid intercontinentale passagiers groeidevorige maand slechts met 0,2 procent.

In lijn daarmee steeg het aantal transferpassagiers op Schiphol in februari met slechts 1 procent, terwijl het aantal passagiers waarvan de reis op Schiphol startte of eindigde met 7,8 procent groeide.

Cargo
Schiphol verwerkte in februari vooral meer binnenkomende vracht uit Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Uit Noord-Amerika kwam er minder vracht binnen. De uitgaande vracht naar Noord-Amerika en het Verre Oosten zat in de lift; binnen Europa, naar Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten werd vanaf Schiphol minder vracht vervoerd.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen