Staking Belgische verkeersleiders drukt groei Brussels Airport

20 oktober 2010 - 2:00
BRUSSEL - Het passagiersvervoer op Brussels Airport is in de maand september met 4,1 procent gegroeid ten opzichte van september vorig jaar. Een staking onder verkeersleiders drukte het maandresultaat, aldus de Australische luchthavenbeheerder MAp woensdag (20 oktober). Zonder de uitval van vluchten als gevolg van de staking zou de toename 6,4 procent zijn geweest.


De grootste groei werd gerealiseerd bij het vliegverkeer naar verre bestemmingen. Daar nam het aantal passagiers toe met 10,8 procent. Binnen Europa bleef de stijging beperkt tot een half procent.

Voor de winter verwacht MAp een extra inbreng van Ukraine International, dat in september haar lijndienst tussen Brussel en Kiev weer hervatte. Ook rekent de luchthavenbeheerder op extra passagiers via Middle East Airlines (MEA). De Libanese luchtvaartmaatschappij handhaaft in de winterdienstregeling haar driewekelijkse zomerroute naar Beiroet.

Recent kondigden ook easyJet en Sky Work Airlines nieuwe lijndiensten naar Brussel aan. EasyJet komt in februari met een route naar Brussel, Sky Work Airlines verbindt de Belgische hoofdstad vanaf die maand met Bern en de Franse stad Angers.

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen