United: operationeel verlies 188 miljoen dollar in november

22 december 2004 - 1:00
CHICAGO - United Airlines, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, meldt over de maand november een operationeel verlies van 188 miljoen dollar. De inkomsten uit passagiersvervoer stegen ten opzichte van november 2003 met 1 procent. De operationele kosten namen vanwege de hoge brandstofprijs met negen procent toe.

In november bedroeg het nettoverlies van de in surseance verkerende maatschappij 87 miljoen dollar. Hierbij zijn de inkomsten uit de verkoop van aandelen in Orbitz (158 miljoen dollar) en twintig miljoen dollar aan reorganisatiekosten meegerekend.

Volgens Chief Financial Officer Jake Brace van United moet de maatschappij dringend nieuwe bezuinigingsmaatregelen doorvoeren. United heeft met de pilotenbond ALPA inmiddels een voorlopig akkoord bereikt over een loonsverlaging. Ook met andere vakbonden wordt onderhandeld.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen