Regionale regering wil meerderheidsaandeel in Airport Weeze

26 juni 2006 - 2:00
KLEVE - De regionale regering van het Kreis Kleve is bereid om een meerderheidsaandeel in Airport Weeze te nemen. Een meerderheid van de Kreistag stemde eind vorige week voor het openen van onderhandelingen hierover met de huidige hoofdaandeelhouder Herman Buurman, meldt Antenne Niederrhein. Het Kreis Kleve krijgt hierdoor mogelijk 51 procent van de aandelen in handen.

De regionale regering ziet in Airport Weeze een belangrijk economische pijler, ondanks dat de toekomst van het Duitse vliegveld nog altijd onzeker is en er verlies wordt geleden. Kreis Kleve participeert nu nog voor 0,4 procent in Flughafen Niederrhein GmbH.

Begin dit jaar werd de gebruiksvergunning voor de luchthaven door de rechter vernietigd. Gevreesd wordt dat dit een sluiting van de luchthaven tot gevolg heeft. Kleve draait bij een overname van de aandelen op voor een deel van de verliezen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen