Vluchten vanaf luchthaven Charleroi geannuleerd wegens staking

15 juni 2007 - 2:00
CHARLEROI - Sinds vrijdagochtend (15 juni) 5.00 uur zijn alle vluchten vanaf de luchthaven Brussel-Zuid Charleroi geannuleerd wegens een staking van het beveiligingspersoneel. De luchthavendirectie adviseert passagiers om niet naar de luchthaven te komen. Oorspronkelijk zou de staking pas rond 12.00 uur beginnen.

De Waalse luchthavenvakbonden blokkeren de luchthaven van Charleroi. Alle 24 vluchten die vrijdag zouden vertrekken zijn geannuleerd. Hierbij gaat het met name om vluchten van Ryanair. De bonden protesteren tegen de plannen van de Waalse minister van Transport om de veiligheid van de luchthavens in handen te geven van de privé-sector.

De Ierse low cost carrier meldt dat reizigers die een reservering hebben voor de geannuleerde vluchten gratis kunnen omboeken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun reis definitief te annuleren en het ticketbedrag terug te ontvangen.

De luchthaven Charleroi Brussel-Zuid raadt passagiers aan zich via haar op de hoogte te stellen van de actuele situatie.

Ook op de luchthaven Luik wordt gestaakt. Daar zijn op één vlucht na alle vakantiecharters geannuleerd.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen