Boeing 747 van Kalitta Air breekt in tweeën op Zaventem (video)

25 mei 2008 - 2:00
BRUSSEL - Op Brussels Airport is een Boeing 747-200F van de vrachtmaatschappij Kalitta Air van de startbaan geschoven. Het toestel, met vier inzittenden, is daarbij in tweeën gebroken. De Vlaamse omroep VRT meldt dat de vier bemanningsleden lichtgewond naar een ziekenhuis zijn gebracht.

Het vliegtuig was net vertrokken vanuit Brucargo en zou problemen hebben gehad om op te stijgen. Aan het einde van de startbaan schoof het van de baan en brak in tweeën.

Het toestel werd nat gehouden door de brandweer om te voorkomen dat er brand uitbreekt. Ook is er volgens ooggetuigen schuim op de motoren gespoten. Wat de oorzaak van het ongeval is, is nog onduidelijk maar in Belgische media wordt gespeculeerd over een klapband.

Kalitta Air is een Amerikaanse luchtvrachtmaatschappij met Michigan als thuisbasis. De maatschappij heeft zestien toestellen van het type Boeing 747. De verongelukte vlucht was op weg naar Bahrein.

Bekijk een extra uitzending van het VRT Nieuws.


(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen