ATR en Vietnam Airlines sluiten deal voor extra turboprops

12 december 2008 - 1:00
HANOI - Vliegtuigbouwer ATR heeft vrijdag (12 december) een overeenkomst getekend met Vietnam Airlines voor de levering van zes nieuwe ATR 72-500’s. De bestelling komt bovenop een order voor vijf van deze vliegtuigen, die Vietnam Airlines een jaar geleden plaatste. ATR levert alle bestelde toestellen voor het einde van 2010 aan de Aziatische maatschappij af.


De ATR 72-500 vervangt bij Vietnam Airlines de kleinere ATR 72-200. De snel groeiende nationale maatschappij uit Vietnam breidt door de bestellingen bovendien het aantal vliegtuigen in de vloot uit.

Vietnam Airlines beschikt momenteel over drie ATR 72-500’s en ziet dat aantal oplopen tot veertien in 2010. De maatschappij vliegt al sinds 1992 met regionale turboprops van ATR. Drie jaar daarvoor, in 1989, had de Europese vliegtuigfabrikant voor het eerst een ATR 72 afgeleverd.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen