Schiphol-passagiers Iberia kunnen inchecken met mobieltje

28 september 2009 - 2:00
AMSTERDAM - Het Spaanse Iberia biedt passagiers met ingang van maandag (28 september) de mogelijkheid om op Schiphol in te checken door gebruik te maken van een mobiele telefoon. De technologie stelt reizigers in staat om thuis of onderweg in te checken, en de incheckbalie op de luchthaven van vertrek over te slaan.


Na het inchecken via de telefoon ontvangen passagiers een 2D-code op hun toestel. Die code wordt bij het instappen gescand. Ook belangrijke gegevens als de instaptijd en het gatenummer worden naar de telefoon verstuurd.

Iberia lanceerde de toepassing eerder in september al voor vluchten vanaf Barcelona en Bilbao. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij die mobiel inchecken mogelijk maakt.

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen