Aantal laagvlieguren luchtmachtheli's met een kwart omlaag

13 juli 2010 - 2:00
DEN HAAG - Het aantal laagvlieguren van luchtmachthelikopters boven Nederland gaat met een kwart omlaag tot maximaal 7500 uur. Dit blijkt uit de evaluatie van de laagvlieggebieden voor militaire helikopters die dinsdag (13 juli) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Veel laagvlieguren met helikopters worden al in het buitenland gemaakt.


Volgens Defensie blijft het noodzakelijk dat vliegers het laagvliegen voor een deel ook in Nederland trainen. Op deze manier raken ze vertrouwd met vliegen boven eigen grondgebied.

Een andere conclusie vazn de evaluatie is dat zeven nachtvlieggebieden definitief worden opgeheven. Een van die gebieden is boven het Artillerie Schietkamp in ’t Harde. Dit gebied wordt toegevoegd aan de laagvlieggebieden.

De verplaatsing van de transporthelikoptervloot naar Vliegbasis Gilze-Rijen heeft mogelijk gevolgen voor andere laagvlieggebieden. De ontwikkelingen op het gebied van geluid en natuur zullen worden meegenomen in de evaluatie van 2014, meldt Defensie.

De evaluatie is uitgevoerd door een werkgroep van het ministerie van Defensie, het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen