Jan Cocheret: Ik wil alles

Jan Cocheret
12 juli 2014

Ik wil een leuke baan en een leuke relatie en leuke kinderen en ik wil ook dat het altijd lekker weer is. Maar daar wil ik dan natuurlijk niet zoveel voor doen, want ik wil ook een goeie balans tussen werk en privé in mijn leven, dus ook veel vrije tijd en dan moeten mijn relatie en mijn kinderen niet teveel aan mijn kop zeuren. Dat moeten ze op mijn werk trouwens ook niet doen, maar als ze daar dan weer heel goed voor betalen, dan is dat ook wel weer OK.

Ik wil natuurlijk een lekker ruim huis met een tuintje op het zuiden op een leuke locatie, niet te ver van mijn werk en een beetje in de buurt van de natuur. Bos of hei, rivier of meer, daar ben ik niet al te kieskeurig in. Om de hoek natuurlijk gezellige winkeltjes en een paar leuke kroegjes in een prachtig historisch stadscentrum. Het stulpje mag niet meer kosten dan pak 'm beet drie jaarsalarissen, dat lijkt me meer dan genoeg.

Ik wil ook voor zaken of vakantie met het vliegtuig reizen. Dan wil ik natuurlijk wel dat het op tijd vliegt en ook precies op de tijd dat ik dat graag wil, maar ik wil ook heel veel beenruimte. Ik wil jonge en mooie stewards en stewardessen die altijd opgeruimd en vrolijk zijn en die goed voor me zorgen. Die precies weten wat ik zou willen eten of drinken en dat al voor me neerzetten nog voordat ik er zelfs maar aan gedacht heb.

Ik wil piloten die een vliegtuig van binnen en van buiten kennen en die lekker uitgeslapen zijn. Piloten die er uitzien als een echte captain met een licht gebruind gelaat en mooi haar met een klein beetje grijs aan de zijkant. Natuurlijk moeten ze ook supergoed kunnen vliegen. Dan bedoel ik vooral dat ze zachte landingen maken en ervoor zorgen dat ik nooit last heb van turbulentie.

Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat ik nergens voor wil betalen. Alles wat ik wil moet voor niks en als dat niet kan voor weinig. Met veel spaarpunten die nooit verlopen zodat ik nog meer vluchten voor niks kan maken. Zo moeilijk kan het allemaal toch niet zijn?

Waarom hebben al die luchtvaartmaatschappijen het dan zo moeilijk? En waarom halen sommige luchtvaartmaatschappijen werkelijk alles uit de kast om de kosten te verlagen? Nee, zo moeilijk kan het allemaal niet zijn!

Jan Cocheret
[email protected]

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen