Regionale vrachtcarriers West Air en Atlantic Airlines fuseren

30 oktober 2008 - 1:00
GOTENBURG / COVENTRY - De regionale Zweedse regionale vrachtmaatschappij West Air Europe gaat fuseren met de Britse branchegenoot Atlantic Airlines. Dat meldt Air Cargo News. De naam van de fusiemaatschappij wordt West Atlantic. De fusie komt tot stand door het uitwisselen van aandelen door de eigenaren van beide carriers.


Na samenvoeging hebben beide carriers een gezamenlijke jaaromzet van 125 miljoen euro. De totale vloot bestaat uit 41 BAE ATP’s, een ATR 72, zes Lockheed Electra’s en twee Bombardier CRJ200PF’s. Het aantal werknemers ligt rond de vijfhonderd.

De huidige merknamen Atlantic Airlines, West Air Sweden en West Air Luxemburg zullen onafhankelijk van elkaar blijven voortbestaan. Zaken als onderhoud worden wel gecentraliseerd. De maatschappijen die behoren tot West Air Europe richten zich vooral op Scandinavië, terwijl Atlantic Airlines zich op het Verenigd Koninkrijk concentreert.

Door samen te gaan willen beide maatschappijen de risico's spreiden en efficiënter werken. De maatschappij vervoeren binnen Europa post en pakketten, onder meer in opdracht van 'integrators' als Fedex of DHL.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen