Spottersplek bij Polderbaaan Schiphol mag blijven

20 juli 2011 - 14:24

DEN HAAG - De plek voor vliegtuigspotters langs de Polderbaan van Schiphol hoeft niet te verdwijnen. De Raad van State heeft woensdag in hoger beroep bezwaren van enkele omwonenden afgewezen. De populaire spottersplek ligt aan de IJweg in Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer.

Omwonenden hadden het besluit van de gemeente om de plek te legaliseren, aangevochten. De vele passerende bezoekers zouden lawaai veroorzaken en ook voor een aantasting van de privacy zorgen. Volgens de Raad van State is daarvan echter geen sprake.

De bestuursrechter in Haarlem oordeelde eerder dat de spottersplek niet door de beugel kon, omdat de gemeente niet voldoende had aangetoond dat het om een tijdelijke locatie ging.

De plek langs de Polderbaan is begin 2008 in gebruik genomen en kwam in de plaats van een populaire locatie langs de Kaagbaan. Die moest verdwijnen, omdat Schiphol de grond nodig had voor uitbreiding.

De spottersplek bij de Polderbaan is vooralsnog tijdelijk, maar de spotters hopen dat hij definitief blijft. Wat de gemeente Haarlemmermeer betreft is dat geen probleem, zo zei een woordvoerder woensdag. "Daarvoor bestaan geen juridische obstakels meer en het kan volgens het bestemmingsplan. Maar Schiphol gaat daarover.''

Volgens een woordvoerster van de luchthaven is het een tijdelijke plek, die wel voor langere tijd is ingericht. "We zijn ons nog aan het oriënteren op welke plaats de definitieve spottersplek komt en gaan daarover ook in gesprek met de spottersvereniging. We willen het rustig bekijken.''

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen