Boliviaans vliegveld toch niet vernoemd naar president

26 maart 2013 - 17:44

LA PAZ - Het vliegveld van de Boliviaanse stad Oruro heet na ruim een maand van heftige protesten niet langer naar de staatspresident Evo Morales. Demonstranten en het regionale parlement stemden eind vorige week in met een wet om het vliegveld de oude naam Juan Mendoza terug te geven.

De internationale luchthaven van de op 225 kilometer ten zuidoosten van La Paz gelegen stad werd begin februari omgedoopt tot 'Aeropuerto Evo Morales'. Maar de bewoners eisten dat de oude naam behouden blijft. Juan Mendoza geldt in Oruro als een held. Hij vloog als piloot in 1921 het eerste vliegtuig naar Bolivia en landde in zijn thuisstad Oruro.

Begin vorige week escaleerden de protesten tot een algehele staking voor onbepaalde tijd. Een groot deel van het openbare leven in Oruro stond stil. Demonstranten blokkeerden ook de snelweg naar de hoofdstad La Paz, regeringszetel van de linkse populist Morales die sinds 2006 aan de macht is.


Grotere kaart weergeven

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen