Frank Oostdam: Stemadvies

Frank Oostdam 2022
17 november 2023

Het ANVR-Congres is helemaal uitverkocht. Dat is natuurlijk fantastisch. Ik ben er hartstikke blij mee. De mix van een ijzersterke congresinhoud (ik durf rustig te zeggen dat er weinig congressen zijn die in drie dagen zoveel uitstekende sprekers kunnen presenteren) gecombineerd met het ontdekken van een relatief onbekende bestemming én uitgebreid gelegenheid krijgen om met elkaar te netwerken, blijkt evenals de afgelopen editie heel goed aan te slaan. 

extra add 1ste alinea: 
1

Het congres speelt in op de twee grote ontwikkelingen in onze sector, namelijk: duurzaamheid en nieuwe technologieën, met als rode draad natuurlijk de transitie waar onze sector net als alle andere sectoren mee te maken heeft. Hoe gaan we hiermee om, wat is onze rol hierin, welke verantwoordelijkheden vallen binnen onze invloedssfeer en welke niet? Vragen die wij met elkaar gaan adresseren.

Het congres vindt plaats net voor de verkiezingen. Die worden spannender dan ooit. Ook voor onze sector trouwens. Als ik zo de partijprogramma’s lees, houd ik wel een beetje mijn hart vast. De dreigende verzwakking van de positie van luchtvaart in Nederland, de weliswaar uitgestelde maar nog steeds voorgenomen krimp van Schiphol, de kapitaalvernietiging op Lelystad airport, proefballonnen als de transfertax, de immer aanwezige behoefte tot een ‘alleingang’ die rampzalig kan uitwerken in een internationaal georiënteerde bedrijfstak; ik zie nog geen politieke partij van enige substantie die hier krachtig stelling tegen neemt.

Bij wijze van uitzondering ga ik deze keer een stemadvies geven. Ik zou zeggen stem op de Partij voor Vakanties en Reizen. De politieke partij die door de ANVR is opgericht. Natuurlijk een ludieke actie maar wél met een serieuze onderliggende boodschap. Reizen, mobiliteit en goede connecties met de wereld zijn van groot belang voor onze welvaart en leveren een grote bijdrage aan onze economie.

Dat besef mis ik teveel in het huidige demissionaire kabinet en zie ik ook te weinig terug in de politieke programma’s. We gaan het zien.

Extra advertentie tonen: 
1

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen