Leasemaatschappij Falko investeert in fabrikant hybride passagiersvliegtuig

HERA
17 maart 2021 - 15:00 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Electric Aviation Group

LONDEN - Falko Regional Aircraft Limited neemt een belang in de Electric Aviation Group. Dat bedrijf onthulde vorig jaar een nieuw regionaal verkeersvliegtuig voor circa zeventig passagiers, dat in 2028 voor het eerst moet vliegen.

De zogeheten HERA (Hybrid Electric Regional Aircraft) is bedoeld als vervanger van de ATR 72 en De Havilland Canada DHC-8. Volgens de Electric Aviation Group stoot het innovatieve type 75 procent minder CO2 en 90 procent minder stikstof uit door grotendeels elektrisch te vliegen. Bovendien zou het geluidsniveau 65 procent lager moeten liggen.

Falko, dat gespecialiseerd is in de verhuur van regionale vliegtuigen van ATR, Embraer en De Havilland Canada, ziet een grote toekomst voor de HERA, en investeert daarom een nog onbekend bedrag in de Electric Aviation Group.

“Deze investering onderstreept onze ambities om innovatieve technologieën die de uitstoot van de luchtvaartsector verminderen te ondersteunen”, zegt CEO Jeremy Barnes.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen