Overzicht: deze artikelen werden in 2021 het meest gelezen op Luchtvaartnieuws.nl

KLM Orange Pride
31 december 2021 - 13:23 | Door: 
onze redactie
| Foto: Reismedia

SCHIPHOL - 2021 was een beter jaar voor de luchtvaartsector dan 2020, maar nog lang niet zo goed als gehoopt. De continu veranderende reisrestricties zorgden weer voor veel problemen in de sector, en hielden ook de lezers van Luchtvaartnieuws.nl bezig. Een groot deel van de best gelezen artikelen van dit jaar ging daarover. Bekijk hieronder de top vijf van 2021, onderverdeeld in de categorieën Hoofdnieuws en Overig Nieuws.

(Klik op de koppen om de artikelen te lezen)

Hoofdnieuws

1. Geen test en quarantaine meer na terugkeer uit Spaanse en Griekse vakantie-eilanden (7 mei 2021)

Na een lange, kille coronawinter waarin er nauwelijks gereisd werd, kwamen er begin mei de eerste positieve signalen dat populaire vakantiebestemmingen weer toeristen wilden ontvangen. Veel Nederlanders smachtten op dat moment naar een zonvakantie. Het nieuws dat populaire Spaanse en Griekse eilanden weer ‘open’ gingen was dan ook het best gelezen artikel in de categorie Hoofdnieuws, met meer dan 100.000 weergaven.

2. Reparatie gestrande Orange Pride bezorgt KLM hoofdpijn (15 januari 2021)

Vrijwel iedereen met een beetje interesse in luchtvaart kent wel de Orange Pride: de Boeing 777 van KLM met de kenmerkende oranje snuit. Het artikel over de reparatie van dit toestel trok dan ook veel bekijks. De Orange Pride was op oudejaarsdag 2020 na een voorzorgslanding gestrand in China door een technisch defect, en stond er twee weken later nog steeds. Uiteindelijk zou het toestel pas na anderhalve maand (!) terugkeren naar Schiphol.

3. Vanaf 15 mei geen negatief reisadvies meer voor heel de wereld (10 mei 2021)

Net als de nummer 1, bevatte het op twee na populairste artikel goed nieuws voor Nederlanders die na een maandenlange lockdown weer op vakantie wilden. Het kabinet besloot om het algemeen geldende negatieve reisadvies voor heel de wereld af te schaffen en in plaats daarvan weer met een individueel reisadvies per land te gaan werken. Dit tot grote opluchting van met name de touroperators, die destijds nog geen pakketreizen naar 'oranje' gebieden verkochten.

4. Nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij in oprichting (24 februari 2021)

Nederland kent niet veel luchtvaarmaatschappijen: er zijn er eigenlijk maar vijf van enigszins serieuze omvang, waarvan er drie (KLM, Transavia en Martinair) ook nog eens bij hetzelfde concern horen. Dus als er dan een nieuwe maatschappij wordt opgericht, dan is dat groot nieuws. Aerotranscargo NL wilde met Boeing 747-vrachtvliegtuigen gaan vliegen, maar nog voor het eind van het jaar bleek al dat er niks van de plannen terecht zou komen. Helaas.

5. Steeds meer landen in Europa krijgen groen reisadvies (6 juli 2021)

Ook dit artikel ging over reisrestricties.

Overig Nieuws
Naast de categorie Hoofdnieuws hebben we op Luchtvaartnieuws.nl ook de categorie Overig Nieuws, voor de minder belangrijke, de triviale en de grappige nieuwtjes. In die categorie waren dit de vijf populairste artikelen van het jaar:

  1. Ryanair-passagiers geconfronteerd met seksend stel (16 september 2021)
  2. Protesterende Alitalia-stewardessen uit de kleren op Romeins plein (21 oktober 2021)
  3. In beeld: 's werelds grootste vliegtuig (de An-225) blaast hekwerk omver (26 juni 2021)
  4. Piloot Aeromexico wil laag over Amsterdam vliegen voor sightseeing (19 januari 2021)
  5. In beeld: Russisch blusvliegtuig komt vlak langs zeilboot, familie schrikt zich rot (31 juli 2021)
Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen