Nieuwe luchtvaartshop 'Planes at Plaza' opent op Schiphol

30 oktober 2007 - 1:00
SCHIPHOL - Op Schiphol Plaza opent in november de nieuwe luchtvaartshop ‘Planes at Plaza’. De opening van de nieuwe winkel vindt plaats bijna anderhalf jaar na het verdwijnen van de populaire voorganger ‘World of Wings’. Een 9,5 meter lang rompdeel van een DC-9 en een motor en een stuk vleugel met landingsgestel van een DC-10 zullen dienen als opvallende blikvangers voor de nieuwe luchtvaartshop.

“Planes at Plaza wordt geen kopie van World of Wings”, zegt Fred Rau, oud-directeur van World of Wings en nu ook betrokken bij het opzetten van de nieuwe winkel. “Dat was toch een wat ander concept. De nieuwe winkel gaat zich richten ook een breder publiek, en gaat naast vliegtuigmodellen ook speelgoed, souvenirs en textiel verkopen.” De locatie van de nieuwe winkel is tussen de Vlaamse Frietkraam en de supermarkt.

Planes at Plaza zal het dus niet zozeer moeten hebben van de verzamelaar, maar meer van dagjesmensen en reizigers. “Na het verdwijnen van World of Wings bleek er toch behoefte aan een luchtvaartshop. In nauwe samenwerking met de luchthaven Schiphol is een concept vastgesteld”, zegt Rau, die een adviserende rol heeft in het project. De exploitatie is in handen van World of Delights, dat al verschillende winkels op Schiphol exploiteert.

Blikvangers
De voorzijde zal er dankzij de DC-9 en DC-10 onderdelen spectaculair uitzien. De DC-9 romp - inclusief cockpit - is ook van binnen te bekijken en alleen toegankelijk vanuit de winkel. De bedoeling is dat in het vliegtuig filmpjes over Schiphol worden vertoond. Hoewel ex-TWA wordt het toestel bij QAPS gespoten in .

Links van de entree komt een DC-10 motor te staan. En boven de hoofden van het winkelend publiek komt een opengewerkte vleugel van een DC-10 inclusief landingsgestel te hangen. De shop is vanaf donderdag 15 november open voor het publiek.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen