'Nog veel mis met luchtvaartveiligheid in Latijns-Amerika'

2 april 2008 - 2:00
SANTIAGO - Er moet nog veel worden verbeterd aan de luchtvaartveiligheid in Latijns-Amerika. Brancheorganisatie IATA roept de lokale luchtvaartindustrie op tot een verdubbeling van de inzet om het aantal ongevallen te verminderen. Ook moeten veiligheidsreguleringen beter op elkaar worden afgestemd, zo stelde IATA-topman Giovanni Bisignani tijdens de luchtvaartbeurs FIDAE in Santiago de Chile.

Het ongevallencijfer daalde van één ongeluk per 400.000 vluchten in 2005 tot één ongeluk per 600.000 vluchten in 2007. Dat is nog altijd twee keer zo veel als het wereldgemiddelde.

IATA roept op tot snelle actie, mede omdat de Latijns-Amerikaanse luchtvaartsector op 250 punten tekortschiet met het oog op de ICAO-standaard. “Dit is onacceptabel en moet snel verbeterd worden.”

Lof is er voor Brazilië en Panama om de Operational Safety Audit van de IATA (IOSA) te integreren in de nationale programma’s op het gebied van veiligheidstoezicht. Eerder deden Chili, Costa Rica en Mexico dat al.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen