Finnair en Helsinki Airport presenteren zich als groen alternatief

19 juli 2008 - 2:00
HELSINKI - Passagiers die niet rechtstreeks van Europa naar Azië kunnen vliegen, doen er goed aan om via Helsinki te reizen. Dat is de mening van Helsinki Airport en diens grootste klant luchtvaartmaatschappij Finnair. Het tweetal heeft een website ontwikkeld waarop passagiers kunnen uitrekenen hoeveel tijd - en CO2-uitstoot - bespaard wordt als in de Finse hoofdstad een overstap wordt gemaakt.

Volgens Helsinki Airport en Finnair kan het reizen via Helsinki een besparing van tien procent aan broeikasgassen opleveren, bijvoorbeeld op een vlucht tussen Berlijn en Seoel. Dat komt doordat Helsinki strategisch gelegen is tussen Europa en Azië.

Het gaat om een met vrijblijvende (groene) tips, maar dat weerhoudt Finnair er uiteraard niet van om bezoekers direct de mogelijkheid tot het boeken van een vlucht aan te bieden.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen