Europese Commissie geeft toestemming voor verkoop Gatwick Airport

27 november 2009 - 1:00
BRUSSEL - De luchthaven Londen Gatwick mag verkocht worden aan de Amerikaanse investeerder Global Infrastructure Partners (GIP). Dat heeft de Europese Commissie bepaald. Gatwick, na Heathrow de grootste luchthaven van Groot-Brittannië, moet van de Britse concurrentieautoriteiten van eigenaar verwisselen. De luchthaven is nu nog in handen van exploitant BAA.


De Europese Commissie heeft onderzocht of een overheveling van Gatwick naar GIP gevolgen zou hebben voor de consument. Global Infrastructure Partners is namelijk ook grootaandeelhouder van de stadsluchthaven Londen City.

Volgens de commissie brengt een verkoop aan GIP geen risico’s met zich mee, omdat de activiteiten van Londen City en Londen Gatwick elkaar nauwelijks overlappen. City Airport handelt voornamelijk korte zakelijke vluchten af, terwijl Gatwick het meest gericht is op toeristen.

BAA moet Londen Gatwick verkopen omdat het bedrijf in de ogen van de Britse concurrentieautoriteiten een monopoliepositie in Groot-Brittannië heeft.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen