Lange rijen op luchthaven Toronto door actievoerend personeel

7 oktober 2011 - 2:00

TORONTO - Passagiers op de luchthaven van Toronto hebben sinds donderdag te maken met veel oponthoud bij de veiligheidscontrole. Medewerkers van het beveiligingsbedrijf Garda hebben hun werktempo flink aangepast omdat ze ontevreden zijn over veranderingen binnen het bedrijf. Volgens Canadese media kost het passagiers uren om voorbij de controles te komen.

De luchthaven Toronto Pearson heeft reizigers opgeroepen om vooraf bij hun luchtvaartmaatschappij de status van hun vlucht op te vragen. Een deel van de vluchten loopt door de protestactie vertraging op. Luchtvaartmaatschappijen proberen hun vluchten uit te stellen, omdat veel reizigers niet op tijd bij hun vliegtuig kunnen komen.

Vooral vluchten binnen Canada en vluchten naar de VS ondervinden hinder van de vertraging bij de veiligheidscontroles. Hoe lang de actievoerders hun protest voortzetten is niet duidelijk.

Toronto Pearson is de grootste luchthaven van Canada.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen