Opnieuw flinke stijging aantal passagiers op luchthaven Maastricht

3 januari 2012 - 11:38

BEEK - Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft in 2011 veertig procent meer passagiers genoteerd dan in 2010. In totaal reisden ruim 360.000 mensen via de Limburgse luchthaven. Het betekende voor MAA de twee substantiële groei op rij. Tussen 2009 en 2010 nam het aantal passagiers met 44 procent toe. In 2011 groeide het vrachtvervoer met drie procent.

MAA verwerkte vorig jaar 92.500 ton vracht, tegenover 90.000 ton in 2010. De lichte groei werd gerealiseerd ondanks het tegenvallende economische klimaat. Royal Jordanian Cargo keerde terug naar Maastricht Aachen Airport en vaste klant Cargolux verhoogde het aantal vluchten.

De stijging in het passagiersvervoer is volgens MAA een gevolg van het toegenomen aantal routes van Ryanair en de komst van Germanwings naar Maastricht. De Duitse prijsvechter opende in 2011 een route naar Berlijn.

MAA verwacht dat het aantal passagiers in 2012 verder zal oplopen, maar niet zo snel als in de voorgaande twee jaren. Op vrachtgebied rekent de luchthaven op een zwak eerste en tweede kwartaal, gevolgd door licht herstel in de tweede helft van het jaar.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen