Ontslagen generaal bedreigt vliegverkeer luchthaven Sanaa

7 april 2012 - 18:28

SANAA - Troepen van een recent ontslagen topofficier in Jemen, generaal Mohammed Saleh al-Ahmar, hebben zaterdag het vliegverkeer in de hoofdstad Sanaa stilgelegd. Ze omsingelden de luchthaven en dreigden op vliegtuigen te schieten. De autoriteiten besloten daarop geen vliegtuigen meer te laten landen of opstijgen.

Saleh al-Ahmar is een halfbroer van de eerder dit jaar onder internationale druk tot afreden gedwongen president Ali Abdullah Saleh. Saleh al-Ahmar was hoofd van de luchtmacht en negeert het feit dat hij door de huidige president, Abdrabuh Mansur Hadi, uit zijn functie is gezet. De luchtmacht van Jemen heeft een belangrijke basis op Sanaa Airport.

Het internationale vliegveld van Sanaa wordt niet door Europese luchtvaartmaatschappijen bediend. Wel zijn onder meer Turkish Airlines, Emirates en EgyptAir op de luchthaven actief. Het vliegveld is de thuishaven van de Jemenitische maatschappij Yemenia.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen