Air Algérie verbindt Charleroi met Algiers

26 november 2018 - 10:57 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Wikimedia / Konstantin von Wedelstaedt

CHARLEROI - Air Algérie start een nieuwe vliegverbinding tussen thuisbasis Algiers en Brussel. Met ingang van 18 december vliegt de Algerijnse nationale luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Brussels South Charleroi Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 737-600, voorzien van 101 stoelen.

Voor Air Algérie betekent het een terugkeer op Charleroi na een afwezigheid van twintig jaar. In de jaren negentig onderhield de maatschappij al een verbinding tussen Algiers en de luchthaven ten zuiden van Brussel.

De Algerijnse airline vliegt op dit moment al rechtstreeks van Algiers naar Brussels Airport. Die lijndienst komt met de start van de zomerdienstregeling van 2019 te vervallen, zo is op te maken uit de dienstregeling.

Met de opening van deze nieuwe lijn hoopt Air Algérie "de sterke verankering" in België te bevestigen. Ook zegt de luchtvaartmaatschappij te willen voldoen aan de wensen van de klant. Retourvluchten zijn boekbaar vanaf 166 euro.

Air Algérie wordt de achtste luchtvaartmaatschappij die vluchten aanbiedt vanaf Charleroi. Vanaf die luchthaven vliegt TUI fly ook al rechtstreeks naar Algiers.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen