Air France-KLM vervoert opnieuw minder passagiers en vracht

8 juni 2009 - 2:00
PARIJS - Air France-KLM heeft in mei 6,1 miljoen passagiers vervoerd. Dat is 7,8 procent minder dan een jaar eerder. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij maandag (8 juni) bekend. Het aantal passagierskilometers daalde in totaal met 8,1 procent. Hiermee was de daling groter dan de capaciteitsreductie (-5,7 procent). Daardoor daalde de bezettingsgraad met 2 procentpunten tot 77,3 procent.


Het vrachtvervoer daalde met 1 procent, terwijl de capaciteit met 2,1 procent toenam. De bezettingsgraad daalde met 1,9 procentpunten tot 62,9 procent.

Sinds januari neemt Air France-KLM ook de cijfers over het vrachtvervoer van dochter Martinair mee, dat vorig jaar werd overgenomen. Als Martinair niet zou worden meegerekend, zou het vrachtvervoer met 18 procent zijn gedaald en de capaciteit met 14 procent naar beneden zijn gegaan. Daarmee zou de bezettingsgraad zijn uitgekomen op 61,8 procent.

Volgens Air France-KLM laten de cijfers zien dat er sprake is van stabilisatie in het vrachtvervoer en dat de capaciteit zich aan de vraag aanpast.





(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen