Vijf kandidaten tonen interesse voor overname Londen Gatwick

29 december 2008 - 1:00
LONDEN - De Britse luchthavengroep BAA kan rekenen op de aandacht van vijf partijen voor de aanstaande verkoop van Londen Gatwick. Dat meldt de Spaanse krant Expansión. BAA zette Gatwick in het najaar in de etalage, omdat de druk op het bedrijf steeds meer toenam. Volgens Britse mededingingsautoriteiten bezit BAA een monopoliepositie in Groot-Brittannië. De luchthavenexploitant is eigendom van het Spaanse Ferrovial.


De vijf kandidaten die zich hebben gemeld zijn Citigroup, Deutsche Bank, 3i Group, General Electric en een joint-venture tussen Credit Suisse en Borealis.

BAA maakte vorige week details over haar budget voor 2009 publiekelijk, waaruit blijkt dat de onderneming er rekening mee houdt ongeveer 1,8 miljard euro voor Gatwick te krijgen.

Naast Londen Gatwick moet BAA ook de vliegvelden Londen Stansted en Edinburg van de hand doen.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen