Air Berlin wil compensatie voor vertraging Berlijn Brandenburg

6 november 2012 - 14:33

BERLIJN - Air Berlin wil een schadevergoeding van de luchthaven Berlijn Brandenburg. De opening van het vliegveld bij de Duitse hoofdstad gaat steeds niet door, wat Air Berlin geld kost. De luchtvaartmaatschappij stapte dinsdag naar de rechter, maakte Air Berlin-chef Hartmut Mehdorn bekend.

De openingsdatum van Berlijn Brandenburg is meerdere keren verschoven. De opening is nu gepland op 27 oktober 2013. De bouw van het complex gaat gepaard met tal van problemen en het budget is met meer dan een miljard euro overschreden.

Berlijn Brandenburg, dat de vliegvelden Tegel en Schönefeld vervangt, zou aanvankelijk eind oktober vorig jaar in gebruik worden genomen.
 
(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen