Droogijsbom ontploft op luchthaven van Los Angeles

15 oktober 2013 - 2:00

LOS ANGELES - Voor de tweede keer binnen 24 uur is op het vliegveld Los Angeles International (LAX) een zogeheten droogijsbom ontploft. De explosie vond maandagavond (plaatselijke tijd) plaats in een terminal, zei de politie van de Amerikaanse stad tegen de krant Los Angeles Times. Niemand raakte gewond.

Twee gelijksoortige bommen werden in de buurt van de ontploffing aangetroffen, maar die zijn niet geëxplodeerd. De politie beschouwt de bommen vooralsnog niet als een daad van terreur. Droogijs of koolzuursneeuw is de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2) en wordt normaal gesproken gebruikt om te koelen. Door er simpelweg water bij te doen in een fles en die af te sluiten, ontstaat al een ontploffing.

Zondagavond ontplofte een bom in een toilet van een terminal die wordt gebruikt door nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen. Het droogijs zat in een plastic fles. Ook daarbij raakte niemand gewond.

Amerikaanse piloten hebben er onlangs voor gewaarschuwd dat terroristen nieuwe aanslagen op vliegtuigen of vliegvelden willen uitvoeren.

(c) ANP/ Reismedia

Piloten VS: opblazen vliegtuig blijft 'gouden standaard' voor terroristen


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen