Alle 'radioactieve' vliegtuigen British Airways vrijgegeven

4 december 2006 - 1:00
LONDEN - De drie vliegtuigen van British Airways waarin sporen van radioactieve stoffen waren aangetroffen, zijn door de Health Protection Agency (HPA) vrijgegeven. De Britse gezondheidsorganisatie verwacht dat passagiers de afgelopen weken geen verhoogd gezondheidsrisico hebben gelopen aan boord van de vliegtuigen. Dat heeft British Airways bekendgemaakt.

De drie Boeing 767’s werden aan de grond gehouden in verband met het politieonderzoek naar de dood van de vergiftigde Russische ex-spion Alexander Litvinenko. Mogelijk heeft de moordenaar gebruik gemaakt van BA-vluchten om van Moskou naar Londen te reizen. Ook kan het zijn dat iemand die met het radioactieve materiaal is besmet op de vluchten zat.

Voor de zekerheid heeft BA de afgelopen dagen contact opgenomen met 33.000 passagiers die de afgelopen weken met de ‘besmette’ vliegtuigen hebben meegevlogen. De vliegtuigen werden naast Moskou ook ingezet op andere Europese bestemmingen, waaronder Düsseldorf, Barcelona en Stockholm.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen