Kwartaalverlies Delta Air Lines kleiner dan verwacht

22 juli 2009 - 2:00
ATLANTA - Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies van 257 miljoen dollar geleden. Het verlies was minder groot dan analisten hadden voorspeld. De economische crisis zette de omzet echter sterk onder druk. Alleen al in de eerste helft van dit jaar liep Delta drie miljard euro aan omzet mis.


Vanwege de economische crisis zijn de ticketprijzen verlaagd en is het zakelijke verkeer ingezakt. In een memo aan het personeel heeft financieel directeur Hank Halter laten weten dat het netwerk, vloot en structuur zullen worden geëvalueerd en waar nodig aangepast. Dit jaar verwacht Delta geen winst te maken.

Wanneer eenmalige kosten die gemaakt zijn in verband met de overname van Northwest Airlines en verliezen door hedging van brandstof buiten beschouwing worden gelaten, zou Delta een nettowinst hebben geboekt van 191 miljoen dollar.

Ten opzichte van een jaar geleden was Delta 42 procent minder kwijt aan brandstof, terwijl ook capaciteitsreducties en het schrappen van banen bijdroegen aan het resultaat.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen