Terreurverdachten planden aanslag op Frankfurt Airport

5 september 2007 - 2:00
BADEN-BADEN - De Duitse politie heeft drie terreurverdachten aangehouden die een aanslag wilden plegen op de internationale luchthaven van Frankfurt. Het trio had ook de Amerikaanse militaire luchtmachtbasis Ramstein in het vizier. Dat meldden Duitse media woensdagochtend (5 september).

“Er was sprake van een acute dreigingtoestand”, zei De Duitse minister van Defensie Franz Josef Jung in het ARD-programma Morgenmagazin. De procureur-generaal bij het hoogste federale gerechtshof en de hoogste baas van de Duitse federale recherche BKA geven om 11.00 uur een persconferentie.

De hoogste openbaar aanklager in Karlsruhe, de Bundesanwaltschaft, zei woensdagmorgen dat drie vermoedelijke leden van een islamitische terreurgroep zijn opgepakt. Dat gebeurde dinsdag aan het einde van de middag. Vervolgens zijn in meerdere Duitse deelstaten huiszoekingen gedaan. De drie worden woensdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Volgens de media hebben twee verdachten een Duitse pas, de derde is Pakistaan. De mannen werden gearresteerd in een vakantiehuis in Korbach in de deelstaat Hessen. Daar zouden ze bezig zijn geweest een bom te maken.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen