'Irak wil veertig nieuwe toestellen voor wederopbouw Iraqi Airways'

19 februari 2008 - 1:00
BAGDAD - Irak koopt veertig nieuwe toestellen van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Voor de staatsluchtvaartmaatschappij Iraqi Airways schaft het Arabische land ook zes vliegtuigen van het Canadese Bombardier en nog vier gebruikte exemplaren van Boeing aan. Met de aankoop is in totaal een bedrag van 5 miljard dollar gemoeid, zo maakte een woordvoerder van de Iraakse regering bekend.

Iraqi Airways is op dit moment in het bezit van slechts twee vliegtuigen en least een aantal toestellen van andere maatschappijen. De luchtvaartmaatschappij voert nu vluchten uit in de regio en opereert ook op drie binnenlandse routes.

Als gevolg van sancties van de VN tegen voormalig leider Saddam Hussein bleef een groot deel van de Iraakse vloot sinds het midden van de jaren negentig grotendeels aan de grond. De meeste vliegtuigen werden verwoest of geplunderd tijdens de invasie van de Amerikanen in 2003.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen