Zeppelin NT gecertificeerd voor gebruik in Verenigde Staten (foto)

28 juni 2008 - 2:00
FRIEDRICHSHAFEN - De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben deze week het typecertificaat uitgereikt aan de Duitse luchtschepenbouwer ZLT Zeppelin Luftschifftechnik voor de Zeppelin NT. ZLT verkocht recent een luchtschip aan het Airship Ventures die het toestel in de VS gaat inzetten voor rondvluchten en incentives.

Airship Ventures overweegt nog twee of drie Zeppelin NT’s te bestellen. De eerste door hen bestelde Zeppelin NT vloog voor het eerst op 21 mei 2008. Het bedrijf telde acht miljoen dollar neer voor het vierde door ZLT gebouwde luchtschip.

Sinds de introductie van de Zeppelin NT in 2001 is met de Zeppelin NT meer dan 13.500 uur gevlogen waarbij tijdens rondvluchten meer dan 75.000 passagiers zijn vervoerd. Volgens ZLT kan het luchtschip ook worden ingezet voor speciale missies.

Eerder kocht Nippon Airship Corporation (NAC) in 2004 een Zeppelin NT waarmee sinds de Japanse certificatie in september 2007 ook rondvluchten worden gemaakt.
Een door ZLT aan het Zuid-Afrikaanse De Beers verhuurde Zeppelin NT werd door een windhoos in Botswana op 20 september 2007 onherstelbaar beschadigd.

Bekijk de foto.

Van onze verslaggever


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen