Boete voor vliegveld waar man in motor kon slapen

29 december 2011 - 10:21

HANOI - De luchthavenbeheerder van een vliegveld in Vietnam heeft een boete gekregen omdat in oktober een dronken man het luchthaventerrein wist te betreden. De man liep op een Airbus A320 van Vietnam Airlines af die klaar stond om te vertrekken. De gezagvoerder van het toestel zag de man, zette de motoren uit en waarschuwde de luchthavenautoriteiten.

Toen luchthavenpersoneel van Buon Ma Thuot Airport poolshoogte kwam nemen, bleek de dronken man in slaap te zijn gevallen in de rechtermotor van de Airbus. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA.

Het vliegveld heeft een boete gekregen van omgerekend bijna duizend euro, omdat de veiligheidsmaatregelen niet afdoende waren.

Buon Ma Thuot ligt in het zuidelijke deel van Vietnam, ongeveer 250 kilometer ten noordoosten van Ho Chi Minhstad.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen