Soepelere regels vloeistoffen in handbagage van kracht

31 januari 2014 - 1:00

BRUSSEL - Met ingang van vandaag zijn nieuwe regels voor het meenemen van vloeistoffen aan boord van verkeersvliegtuigen van kracht. Dranken, parfums en gels die na de veiligheidscontrole in een taxfree-winkel op een niet-Europese luchthaven zijn gekocht, kunnen voortaan zonder belemmering mee bij een overstap op een EU-luchthaven. Tot op heden werden deze in beslag genomen. De producten moeten wel op een correcte manier zijn verzegeld.

De wijziging van de regels per vandaag wordt gezien als een eerste stap van de versoepeling van de strenge regels voor het meenemen van LAG’s (liquids, aerosols and gels) in de handbagage aan boord van passagiersvliegtuigen, die sinds 2006 van kracht zijn. Als de ervaringen positief zijn wil de Europese Unie in 2016 alle restricties voor het meenemen van vloeistoffen opheffen.

Volgens luchthavenorganisatie ACI Europe hebben Europese luchthavens 150 miljoen euro geïnvesteerd om de wijziging mogelijk te maken. Speciale scanners gaan voortaan vloeibare explosieven in handbagage opsporen. Bepaalde vloeistoffen zullen daardoor bij controlepunten op luchthavens worden gescreend. De meeste passagiers zullen hier volgens de Europese Unie niets van merken.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen