Nederlandse zakenluchtvaart verenigt zich onder toenemende druk

24 september 2024 - 18:01 | Door: 
onze redactie
| Foto: Schiphol

De Nederlandse zakenluchtvaart heeft zich verenigd in de nieuw opgerichte Dutch Business Aviation Association (DBAA). Deze brancheorganisatie wordt het centrale aanspreekpunt voor beleidsmakers, bedrijfsleiders en andere stakeholders, en moet de belangen van de sector gaan behartigen en verdedigen. Dat is nodig nu de sector onder toenemende druk staat.

“De zakenluchtvaart is van vitaal economisch belang en verbindt mensen, bedrijven en Nederland met de wereld. DBAA vertegenwoordigt bedrijven zoals aircraft brokers, operators, corporate aviation, ambulance/medische vluchten, onderhoudsbedrijven (MRO), vliegtuigfinancieringsbedrijven en andere dienstverleners uit de luchtvaartindustrie, waaronder cateringbedrijven en FBO's”, zo laat de brancheorganisatie in een verklaring aan Luchtvaartnieuws weten.

De zakenluchtvaart staat onder toenemende druk vanuit de politiek en vanuit luchthavens. Zo eiste een meerderheid in de Tweede Kamer onlangs nog het aan banden leggen van korte vluchten met privéjets, maar volgens minister Madlener is dat niet reëel. Ook kwam de vorige (interim) Schiphol-CEO, Ruud Sondag, met een plan om uiteindelijk een totaalverbod op privéjets in te voeren. Dochteronderneming Eindhoven Airport wil ze zelfs al vanaf 2026 verbieden.

Door zich te verenigen, kan de zakenluchtvaart nu gezamenlijk een weerwoord laten horen en voor haar belangen opkomen. De voorzitter van de DBAA is JetSupport-CEO Ton van Deursen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen