Air France schrapt vluchtnummer AF447 op route Rio-Parijs

5 juni 2009 - 2:00
DRIEBERGEN - Het vluchtnummer AF447 zal voor altijd verbonden blijven aan de ramp van afgelopen maandag (1 juni), waarbij een Airbus A330-200 van Air France tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs boven de Atlantische Oceaan verdween. De Franse luchtvaartmaatschappij heeft besloten het vluchtnummer niet meer te gebruiken, zo blijkt uit gegevens van boekingsmachines.

De maatschappij vliegt elf keer per week op de route Rio-Parijs, waarvan drie keer per week een avondvlucht met vertrek om 19.00 uur. Air France heeft donderdag (4 juni) voor het laatst gebruik gemaakt van het vluchtnummer AF447 op de avondvlucht tussen Brazilië en Parijs.

Voortaan hanteert Air France op deze vlucht, die plaatsvindt op zondag, maandag, dinsdag en donderdag, het vluchtnummer AF445. Op de dagelijkse middagvlucht gebruikt Air France de code AF443.

Luchtvaartmaatschappijen schrappen vaak, maar niet altjd, vluchtnummers na vliegrampen, met name wanneer er dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Vanwege grote media-aandacht zorgen de nummers veelal voor negatieve associaties.

Dat het schrappen van vluchtnummers niet altijd gebeurt bewijst Turkish Airlines, dat sinds het vliegtuigongeluk nabij Schiphol op 25 februari nog altijd het betreffende vluchtnummer TK1951 op de route Istanbul-Amsterdam gebruikt.

Luchtvaartnieuws.nl heeft naar aanleiding van het vliegtuigongeluk een dossier opgesteld. Klik om naar dit dossier te gaan.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen