Doden door schietpartij op luchthaven Manilla

20 december 2013 - 10:20

MANILLA - Zeker vier mensen zijn vrijdag doodgeschoten op de internationale luchthaven van Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen. Reizigers sloegen tijdens de schietpartij in paniek op de vlucht, meldden de autoriteiten. Vier mensen raakten gewond.

Het mogelijke doelwit van de schutters is burgemeester Ukol Talumpa van de gemeente Labangan. Hij stond buiten een terminal te wachten op vervoer toen zijn vrouw en hij van dichtbij werden doodgeschoten door mannen in politieuniformen op een motor.

Volgens een luchthavenmanager kwamen ook twee andere passagiers om het leven, onder wie een kind. De aanvallers wisten te ontkomen. De politie vermoedt dat een rivaliserende politieke groep achter de aanslag zit.

(c) ANP 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen