Ton Scherrenberg: Eeuwigdurende nachtvlucht

5 juli 2010

Als de voortekenen niet bedriegen en vooral als we gevrijwaard blijven van allerlei gevaren die regelmatig op de luchtvaartsector worden afgeschoten, kon het wel eens gebeuren dat de luchtvaart in Nederland weer betere tijden tegemoet kan zien. U maakt misschien al uit de toonzetting op dat ik de grootste voorzichtigheid betracht. Als ware het een zwangerschap die nog heel pril is. Maar wat zou het toch mooi zijn als er eindelijk weer eens gesproken kon worden over "een groei" van de luchtvaartsector.

Dat er eindelijk weer eens goed nieuws valt te vertellen over een sector waarin zoveel mensen in Nederland hun brood mee verdienen. Het is net of we aan boord van een vliegtuig hebben gezeten dat bezig was aan een nachtvlucht en er geen einde kwam aan die nacht. Een nachtvlucht die ongeveer twee jaar heeft geduurd. Maar nu zien we eindelijk licht door de vliegtuigraampjes komen en lijkt die eeuwigdurende nachtvlucht ten einde te zijn.

Iedereen is nog heel voorzichtig en denkt in de trant van "eerst zien en dan geloven". Maar de berichten over uitbreiding van het aantal frequenties op bepaalde bestemmingen en berichten over nieuwe bestemmingen had ik lang niet meer gehoord. Echter, de laatste tijd bereiken mij steeds meer van dit soort berichten. Ook zal er waarschijnlijk bij Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij eindelijk weer een uitvraag komen naar nieuw cabinepersoneel. Ik weet uit de vele telefoontjes en mails die wij als Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) krijgen hoeveel mensen nog steeds een baan als steward of stewardess ambiëren, dus het zal wel geen probleem zijn om de vacatures in te vullen. Bovendien is er de afgelopen twee jaar een flinke buffer opgebouwd van kandidaten. Iedereen in de Nederlandse luchtvaartsector was ondertussen wel toe aan een goed nieuws bericht want er is niets zo deprimerend als een "eeuwigdurende nachtvlucht".

Beste lezers, ik moet u bekennen dat ik een beetje medelijden heb met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Iemand heeft haar namelijk verteld dat zij met het invoeren van een vliegtaks wel eens een miljard euro zou kunnen ophalen. En blijkbaar is Angela niet vies van een paar euro's meer dus wat doet ze? Jawel hoor. In Duitsland gaat men over tot het invoeren van deze belachelijke belasting. Ik heb het sterke vermoeden dat Angela in haar land weinig vrienden meer heeft, want vrienden adviseren dit soort dingen niet. En blijkbaar kijkt zij weinig over de grens, anders had ze kunnen weten dat de invoering van deze belasting in Nederland voor ongeveer een miljard euro economische schade heeft aangericht.

Ik ben wel heel benieuwd of al die Nederlanders die voor hun vliegreis in oostelijke richting de grens zijn over gevlucht de luchthaven Weeze nu nog zo'n fijne luchthaven vinden. Maar beste landgenoten, u bent van harte welkom op een van de Nederlandse luchthavens van waaruit wij u naar alle delen van de wereld kunnen vliegen. En mocht de drukte flink toenemen, dan nemen we gewoon nog wat meer cabinepersoneel aan. Dat is goed voor de werkgelegenheid in Nederland en tevens zouden we hiermee de economie nog een extra stimulans geven. Zo zouden we toch nog iets terug kunnen verdienen van die een miljard Euro economische schade. Schade Angela. Tschüss!

Ton Scherrenberg

Voorzitter Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel

www.vnconline.nl

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

21-12-22, 11:12
02-08-21, 08:08
23-11-20, 10:11
23-11-20, 10:11
16-07-20, 12:07
24-06-19, 02:06
Herman Mateboer
01-06-19, 09:06
21-05-19, 12:05
06-05-19, 12:05
29-04-19, 09:04
25-04-19, 09:04
23-11-18, 03:11
Herman Mateboer
20-11-18, 10:11
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen