Manston Airport gaat definitief dicht

6 mei 2014 - 2:00

LONDEN - Manston Airport in het Engelse graafschap Kent gaat definitief dicht. Dit hebben de eigenaren dinsdag gezegd. Door financiële problemen is er geen andere mogelijkheid meer. De 150 werknemers komen op straat te staan. Op 9 april was KLM de laatste maatschappij die van Manston vertrok.

Manston stamt uit 1915 en was tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke luchtmachtbasis voor de Britten en de Amerikanen. Begin deze eeuw leek er nog een goede toekomst weggelegd, maar na de economische crisis vanaf 2008 ging het snel bergafwaarts.

In november kocht zakenvrouw Ann Gloag de airport voor één pond, van de Nieuw-Zeelandse eigenaar Infratil. Ze wilde de inmiddels verlieslijdende luchthaven een nieuwe kans geven, maar ziet dat nu als mislukt. Manston maakte de afgelopen tijd een verlies van 12.000 euro per dag.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen