SAS lanceert biometrisch identificatiesysteem in heel Zweden

1 december 2006 - 1:00
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) lanceert gedurende de maanden november en december in Zweden een biometrisch veiligheidssysteem. SAS-reizigers op bijna alle luchthavens in het Noord-Europese land kunnen daardoor reizen met gebruik van hun vingerafdruk. Dit maakte volgens de maatschappij het check-in proces eenvoudiger en verhoogt het veiligheidsniveau.

Bij het inchecken van de bagage wordt de vingerafdruk van de passagier gelezen en tijdelijk opgeslagen. Bij het boarden wordt de vingerafdruk nogmaals gelezen en vergeleken met de eerdere afdruk. Hierdoor is het zeker dat de persoon die incheckte dezelfde is als de persoon die het vliegtuig instapt. Ook vervalt de noodzaak om bij de gate een identiteitsbewijs te laten zien.

Overigens is het niet verplicht om de vingerafdruk beschikbaar te stellen. Wie dat liever wil kan ook nog ‘gewoon’ met een identiteitskaart of paspoort reizen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen