'Luchthaven Charleroi als tweede Belgische nationale luchthaven'

7 mei 2007 - 2:00
BRUSSEL - De luchthaven Charleroi Brussel Zuid moet gelijkwaardig worden aan Zaventem en zich profileren als nationale en internationale luchthaven. Dat schrijft de krant L’Echo op gezag van de Waalse luchtvaartminister André Antoine. De minister wil dat het aantal passagiers op de luchthaven Charleroi binnen enkele jaren verdrievoudigd tot zeven miljoen.

Een eerste stap is de opening van een nieuwe luchthaventerminal eind dit jaar. Dan moet ook de installatie van een ILS-systeem zijn gerealiseerd. Binnen twee jaar moet bovendien de verlenging van de start-en landingsbanen van de huidige 2.500 tot 3.200 meter gereed zijn. Daarmee zouden vanuit Charleroi intercontinentale vluchten mogelijk zijn. Dat is niet eens ondenkbaar, nu Ryanair plannen heeft om zich op de transatlantische markt te begeven.

Volgens Antoine moet Charleroi zich parallel aan Brussels Airport ontwikkelen. “We kunnen complementair zijn. Geen concurrent", aldus de minister.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen