'KLM weigert leerlingen ROC wegens onvoldoende opleidingsniveau'

11 maart 2008 - 1:00
SCHIPHOL - Leerlingen uit het tweede jaar van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Amsterdam Airport zijn bij KLM niet welkom voor een stage. De leerlingen vliegtuigtechniek beschikken in de optiek van KLM over ‘onvoldoende ‘opleidingsniveau’, schrijft de Telegraaf dinsdag (11 maart). Het ROC blijkt toetsen te hebben afgenomen zonder daarvoor over de juiste licentie te beschikken.

Ook worden enkele vakken op het ROC Amsterdam Airport niet gegeven omdat de school over te weinig vakdocenten beschikt. De leerlingen lopen door het tekortschieten van de opleidingen vakken als ‘instrument bewaking avionica’, bedrijfskunde en informatica mis. Daarnaast zouden de aankomende technici nauwelijks rapporten krijgen en is er een snel verloop van opleidingsmanagers, aldus het ochtendblad.

Doordat de leerlingen niet beschikken over de gewenste Part-diploma’s kunnen ze niet zoals gehoopt voor een stage bij KLM aan de slag. De examens voor deze diploma’s zijn wel door de school afgenomen, maar dat gebeurde op een moment dat het ROC nog niet in het bezit was van de juiste licentie.

De directeur van het opleidingcentrum heeft de problemen van het ROC in de Telegraaf erkent. “We hebben veel te verbeteren en staan open voor deze kritiek.”


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen